Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Laagje water op yoghurt: weggooien of doorroeren?

laagje-water-op-yoghurt.png

Dat waterige laagje op de yoghurt; vraag jij je ook altijd af wat dat is? En wat moet je ermee: weggooien of door je yoghurt roeren?

Het laagje water dat boven op de yoghurt kan komen, wordt veroorzaakt door synerese. Dit is een normaal proces bij yoghurt waarbij vocht vrijkomt. Dit vocht wordt ook wel ‘wei’ genoemd en bevat naast water voedingsstoffen als lactose, zout, eiwitten en calcium.

Is het gezond?

Maar wat moet je met het laagje vocht? Dat mag je helemaal zelf weten:  je kunt het van de yoghurt af scheppen of het er gewoon door roeren. Als je het erdoor roert, wordt het vochtlaagje automatisch ingeperkt en wordt de yoghurt ook meteen romiger. Bovendien zitten in wei ook enkele voedingsstoffen, zoals hierboven genoemd, die goed zijn voor de spijsvertering en het immuunsysteem. Maar ook als je het liever niet eet, is het goed om te weten dat het geen enkele invloed heeft op de smaak van de yoghurt.

Wat doe jij met het waterige laagje: weggooien of doorroeren?

Ook interessant