Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Kwartel met koolrabi en butternut pompoen

kwartel-met-koolrabi-en-butternut-pompoen.jpg

Hoofdgerecht: de zoete, nootachtige smaak van de butternut pompoen, gecombineerd met de zachte smaak van koolrabi en een volle aroma van de kwartel.

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigde hoeveelheden per persoon
100 gr koolrabi
225 gr butternut pompoen
2 takjes BIO tijm
2 kwartels
2 el BIO olijfolie
2 snufjes zwarte peper (korrels Sarawak)
2 snufjes zeezout (Sylvain LeDuc)
20 gr handgeslagen roomboter gezouten 2,8 % (Bordier)

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius en laat er een grote braadslede in opwarmen.

2. Bestrooi de kwartels met peper en zout en bak ze in een grote braadpan rondom bruin (doe dat eventueel in porties). Je kunt de kopjes van de kwartels er aan laten zitten en mee laten garen voor de smaak, wil je dit niet, dan kun je ze er met een scherp mes af hakken. Voeg de boter en tijm toe en schep de gesmolten boter in de buikholtes. Leg de vogels op een schaal.

3. Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 2 bij 2. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in het zelfde formaat als de koolrabi. Verhit in een pan de olijfolie, doe de groente in de pan en voeg zout en peper naar smaak toe en roerbak 2-3 minuten op hoog vuur. Leg vervolgens de groente in de braadslede bij de kwartels en zet de braadslede 10-15 minuten in de oven. Leg vervolgens de kwartels op een warme schaal en laat ze 5 minuten rusten en zet de groenten nog even terug in de oven.

4. Schep de geroosterde groenten op warme borden en leg er twee kwartels op. Sprenkel er wat olijfolie over en serveer.

Lekker makkelijk en vers: bestel de ingrediënten voor dit recept direct online bij Culinaire Versmarkt met onderstaande button.

Ook interessant