Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Kwarktaart van Sonja Bakker

adv_margriet_optimel1-jpg.jpg

Een kwarktaart hoeft helemaal niet vet of vreselijk ongezond te zijn. Afvalgoeroe Sonja Bakker heeft een heerlijk recept voor een fijne, magere kwarktaart. Zodat je ongestoord van je taart kunt genieten. Lekker, met Optimel!

Ingrediënten
1 bakje Optimel Kwark (500 g)
ca. 6 blaadjes gelatine
¼ liter slankroom
2 eiwitten
vers fruit (bijv. aardbeien)
1 pak lange vingers
taartvorm (Ø26 cm)

Bereidingswijze
De springvorm beboteren en bestrooien met paneermeel. De helft van de lange vingers met de suikerkant naar onderen op de bodem leggen. Eiwitten stijfkloppen, slankroom stijfkloppen en kwark losslaan.

Week de blaadjes gelatine in ruim water en meng ze door de kwark. Spatel room en eiwitten erdoor. Doe als laatste het fruit erbij.

Giet de helft van de kwarkmassa op de lange vingers, daarop weer een laag lange vingers en daarop de rest van de kwarkmassa. Vier uur in de koelkast laten staan, garneren met fruit, aansnijden en smullen maar!

Tip
Optimel heeft verschillende smaken kwark, zoals aardbei, appel-kaneel, perzik-vanille en citroen. Combineer zo’n smaak met vers fruit dat je in plakjes of schijfjes op de taart legt.

Kijk voor meer gezonde, maar vooral lekkere recepten op de website van Optimel.

Ook interessant