Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Kun je kaas eigenlijk ook invriezen? We zochten het uit

kaas-invriezen.jpg

Er is nooit zoiets als te veel kaas, maar stel je voor dat het tóch voorkomt dat je meer hebt gekocht dan je kunt eten. Dan wil je natuurlijk niet dat je het weg moet gooien. Maar kun je kaas ook invriezen om het langer goed te houden?

Dát zou het leven natuurlijk een stuk makkelijker maken.

Kaas in de koelkast bewaren

De beste manier om kaas te bewaren in de koelkast is onderin: hier is de temperatuur van de koelkast het hoogst, en daar reageert kaas het beste op. Bewaar kaas in de originele verpakking óf verpak het in wat bakpapier. Kaas in aluminium- of huishoudfolie inpakken kun je beter niet doen, omdat de kaas dan niet kan ademen, waardoor het sneller gaat schimmelen.

Kun je kaas invriezen?

Maar kun je kaas ook invriezen? Het goede nieuws is: ja, dat kan. In de vriezer kun je kaas tot wel acht maanden goed houden. Maar dan moet je wel op een aantal dingen letten. Kaas invriezen werkt het beste bij harde kazen zoals ‘gewone’ kaas en Parmezaan. Zachte kazen zoals mozzarella en brie kun je beter niet invriezen, omdat die dan klonterig en waterig worden.

Textuur- en smaakverlies

Als je kaas invriest, rasp het dan eerst of snijd het in kleine blokjes. Voor het minste smaak- en textuurverlies kun je de kaas vervolgens strak inpakken in plastic folie, en daarna in een hersluitbaar vriezerzakje doen. Dit kan ook zonder de plastic folie, maar dan is er een grotere kans dat de kaas na het ontdooien gaat brokkelen. Vanwege het textuurverschil kun je kaas het beste invriezen wanneer je er later mee wilt koken, bijvoorbeeld voor over een ovenschotel of de pasta.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Purewow.comLekkervanbijons.be
Beeld | iStock

Ook interessant