Eten

Cake-pops van kuikentjes: zo maak je ze

kuikentjes-popcakes.jpg

 Wat zijn ze leuk, deze cake-pops! Groot en klein geniet met Pasen van deze met cake gevulde kuikentjes op een stokje.

Dit heb je nodig

  • 1 cake
  • 100 g roomkaas (type Philadelphia)
  • 150 g poedersuiker
  • 375 g witte smeltchocolade (melts)
  • voedingskleurstof
  • rolfondant (rood en oranje, of suikerdecoratie)

Zo maak je ze

Rasp de cake boven een kom. Klop de roomkaas met de poedersuiker tot een gladde massa. Roer het mengsel door de cakekruimels.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Rol van het cakemengsel balletjes ter grootte van een dikke knikker. Leg ze op de plaat, dek af met huishoudfolie en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Smelt de ‘melts’ tot een glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe er kleurstof bij tot je de gewenste tint geel krijgt. Dip er een stokje in en prik dit in een cakeballetje. Doe dit met alle balletjes. Zo blijft de cake goed op de stokjes zitten.

Pak nu een balletje vast bij het stokje en dip het in het glazuur tot het rondom bedekt is (het balletje moet helemaal kopje onder kunnen, gebruik dus een diep kommetje of een glas, zodat overal op de cake glazuur komt te zitten). Haal het cakeballetje naar boven en zorg door te draaien dat het overtollige glazuur eraf loopt.

Werk de kuikentjes af met suikerdecoratie voordat het glazuur hard wordt. Zet ze rechtop, bijvoorbeeld in een stuk piepschuim, zo krijgen ze geen platte kant van het liggen. Laat ze 15 minuten uitharden.

Bron en beeld: CookLoveShare.

Lees ook

Hoeveel calorieën zitten er in een paaseitje?
Het geheim van de banketbakker: zo maak je de állerlekkerste tulband
Het gevulde eitje: 8 variaties op dit heerlijke hapje!
Wat is gezonder: een gekookt of een gebakken eitje?

Bekijk ook:

Meer artikelen van Margriet.nl ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

 

Ook interessant