Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Eerste kruidnoten nu al in de winkel gespot: altijd lekker of echt te vroeg?

kruidnoten-zomer-al-in-de-winkel.jpg

Het duurt nog bijna een half jaar voor Sinterklaas weer in het land is, maar de eerste kruidnoten zijn alweer in de winkel gesignaleerd. En dat leidt zoals elk jaar tot verbijsterde reacties.

De discussie barst los. Want kruidnoten zijn het hele jaar door lekker, maar is het niet echt te vroeg?

Hoogzomer, dus zie ginds komt de kruidnoot

Als het hoogzomer is, kun je er inmiddels donder op zeggen dat de kruidnoten in de schappen verschijnen. Elk jaar lijkt dit een stukje vroeger te gebeuren. De eerste kruidnoten van dit jaar zijn onder meer gespot in een supermarkt in Twente en nu ook in het Overijsselse Goor. Het vroege sinterklaassnoepgoed roept verdeelde reacties op.

Lees ook:
Dit is het verschil tussen kruidnoten en pepernoten

Kruidnoten te vroeg in de winkel?

Supermarkten lijken er inmiddels een sport van te maken om de kruidnoten zo vroeg mogelijk te verkopen. Maar is het naar jouw mening té vroeg, of kan het ook jou niet vroeg genoeg zijn?

Recepten met kruidnoten

Mocht je de kruidnoten al willen inslaan, dan kun je er heerlijke baksels mee maken. Wat dacht je van kruidnotencheesecake, -tiramisu en bananenbrood? Je vindt alle recepten ervoor hier.

Bron | Hart van Nederland, AD
Beeld | Getty

Margriet 32 ligt nu in de winkel! Met in dit nummer: een interview met Antje Monteiro, alles over fit ouder woren, een minicursus fotograferen, op tuintour door Nederland en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant