Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Kruidnagels zijn super gezond

kruidnagels-jpg.jpg

De kruidnagel is een veelgebruikte specerij in de keuken. Het heeft een overheersende smaak en wordt daarom vaak meegekookt in gerechten en vlees.

Kruidnagels.jpgMaar kruidnagels voegen niet alleen een lekker smaakje toe aan uw gerecht. Volgens Spaanse onderzoekers mag de kruidnagel ook opgenomen worden in het rijtje van ‘superfood’. Onlangs hebben eieren deze benaming ook gekregen, maar ook kruidnagels behoren hier nu toe.

De specerij bevat namelijk stoffen die ervoor zorgen dat voedsel langer vers blijft. Maar dat niet alleen, want het is ook goed voor de gezondheid. Volgens professor Juana Fernández-Lopéz van de Spaanse Miguel Hernández University is de langere houdbaarheid te danken aan het feit dat de kruinagel een sterke antioxydant is. Maar ook de smaak van voedsel blijft hierdoor langer. Andere specerijen zoals oregano, tijm, rozemarijn en salie bleken niet dezelfde eigenschappen te bezitten als de kruidnagel.

Volgens professor Fernández-Lopéz kan de kruidnagel een belangrijke rol gaan spelen in de voedingsmiddelenindustrie. Er is steeds meer vraag en interesse naar natuurlijke stoffen ter vervanging van de chemische antioxydanten en daarbij moet de smaak van de producten ook behouden worden.

Bron: http://www.gezondheidsnet.nl/

Ook interessant