Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Kruidige boerenkoolschotel met hüttenkäse en zoete aardappel

uitgelicht-huttenkase.jpg

De alledaagse hap staat weer op tafel: boerenkool met aardappelen. Dit is natuurlijk heel lekker, maar wat als Margriet hier nou een heerlijke, inspirerende variant op heeft? Kruidige boerenkoolschotel met hüttenkäse en zoete aardappel is weer even wat anders dan normaal! De schotel staat binnen 35 minuten bij je op tafel, is maar ca 365 kcal p.p. en past uitstekend in een verantwoord voedingspatroon. Bekijk het recept hieronder.

Hoofdgerecht – 4 personen

Wat heb je nodig?  

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine ui
  • 2 grote of 4 kleine tomaten
  • 2 tl gemalen komijn-zaad (djinten) olie om te bakken
  • 600 g voorgesneden boerenkool
  • zout en peper
  • 500 g geschilde zoete (of gewone) aard-appels
  • 400 g hüttenkäse
  • 2 el geraspte belegen kaas

Zo maak je het:  

Snipper de knoflook en ui. Breng twee pannen met water en zout aan de kook. Verwarm de oven voor op 220ºC. Schil en snij de aardappels in 3 mm. plakjes. Kook ze in ca. 6 min. net gaar. Kook de boerenkool in ca. 10 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snij in stukjes. Roerbak de knoflook, ui en komijn ca. 1 min. in de olie. Roerbak de boerenkool enkele min. op hoog vuur mee en schep de tomaten en 1 el hüttenkäse erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de boerenkool in een ovenschaal. Leg de aardappel er dakpansgewijs op en bestrooi met zout. Verdeel de hüttenkäse erover en bestrooi met geraspte kaas. Bak de schotel ca. 10 min. in de oven.

Huttenkase_webklein (2)

 

Door de milde en frisse smaak is Hüttenkäse ook heerlijk op brood, in salades, bij vis- en vleesgerechten, in hapjes, of zelfs in toetjes! Nieuwsgierig? Inspiratie voor ontbijt, lunch of diner met Danone Hüttenkäse vind je hier.

 

Ook interessant