Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Kruidige appelkruimeltaart

kruidige-appelkruimeltaart.jpg

Een frisse, kruidige appeltaart met een zoete kruimeltopping.

Voor deze taart kun je het beste Granny Smith’s gebruiken. De boterachtige, zoete kruimeltopping is erg lekker in combinatie met de friszure smaak van appels. Deze taart ga je zeker vaker maken!

Ingrediënten:
Deeg
• 300 gram bloem
• een snufje zout
• 60 gram ongezouten boter
• 50 ml plantaardige olie
• 2 eetlepels koud water
Topping
• 100 gram bloem
• 50 gram suiker
• een beetje kaneelpoeder
• een beetje nootmuskaatpoeder
• 2 eetlepels boter
Vulling
• 6 appels (Granny Smith), geschild zonder klokhuis en in plakjes gesneden.
• 1 eetlepel citroensap
• 100 gram suiker
• 2 eetlepels tapioca
• een beetje kaneelpoeder

Bereidingswijze:
Maak de rand van de taart en meng de bloem, het zout, de boter en de olie tot er grove kruimels ontstaan. Sprenkel 2-5 eetlepels koud water over de kruimels en meng het met een vork. Maak een bal van het deeg, dek het af en bewaar het 15 tot 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg in een cirkel met een diameter van ongeveer 28 cm. Leg het deeg in de springvorm en druk de bodem en de randen goed aan.

Maak de topping; doe de bloem, suiker, kaneel- en nootmuskaatpoeder in een kom. Voeg ook de boter toe en gebruik je handen om het mengsel te kneden. Doe dit totdat er grove kruimels ontstaan.

Maak de vulling; je hebt twee kommen nodig. Meng de appels met het citroensap in een grote kom. In een kleinere kom doe je de suiker, tapioca en het kaneelpoeder. Strooi dit over de appels en verdeel het goed. Doe de vulling in de springvorm en strooi de topping eroverheen.

Zet de taart 10 minuten in de oven en verlaag de temperatuur daarna naar 180 °C. De taart moet nu nog 60 minuten, tot hij goudbruin is. Laat de taart nog minstens twee uur afkoelen.

Smullen maar!

Ook interessant