Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Kruidenpasta met courgette

kruidenpasta-met-courgette.png

Pasta, dat mag van ons elke dag wel op tafel staan. En deze heerlijke kruidenpasta met courgette al helemaal

Wat heb je nodig?

– 400 g tagliatelle
– 1-2 el zonnebloem- of arachideolie
– 1 courgette
– 100 g bacon, in kleine blokjes
– 200 ml kookroom
– 100 ml groentebouillon
– 130 g ricotta
– 2 el fijngesneden bieslook
– 2 el citroenmelisseblad, grof gesneden
– 2 el fijngesneden kervel
– 2 el rode basilicum, grof gesneden
– 2 el fijngesneden platte peterselie
– 30 ml citroensap
– vers gemalen peper, zout
– 30 g gedopte, gezouten pistachenoten, grof gehakt

Zo maak je het!

Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en schud om met een scheutje olie. Schaaf intussen de courgette in lengteplakken en halveer ze over de lengte. Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de bacon uit. Bak de courgette 2 min. omscheppend mee. Schenk de room en de bouillon erbij en breng aan de kook. Schep de gare pasta, 100 g van de ricotta, de kruiden op 2 lepels na en het citroensap erdoor, warm goed door en maak op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over verwarmde borden en schep de rest van de ricotta erop. Bestrooi met de rest van de kruiden en de pistachenoten en serveer direct.

Aantal personen: 4 
Bereidingstijd: ± 25 minuten

fotografie, styling en recepten: kitchen trinity/taverne agency

Ook interessant