Eten

Lekker voor Pasen: krokante chocoladenestjes

nestjes.jpg

Om je vingers bij af te likken: deze lekkere chocoladenestjes blijven vast niet heel lang op je paastafel staan… Zo maak je deze plaatjes!

Zo maak je deze lekkere krokante chocoladenestjes!

Dit leuke en lekkere recept komt van CookLoveShare, daar vind je meer leuke ideeën en lekkere gerechten voor Pasen.

Dit heb je nodig (voor 4 personen): 

  • 270 g pure chocolade
  • 20 g hazelnoten (gepeld)
  • 20 g gepelde amandelen
  • 20 g cashewnoten
  • 20 g gepofte rijst
  • 140 g suikereitjes

Zo maak je het:
Hak de hazelnoten, amandelen en cashewnoten fijn. Meng ze met de gepofte rijst. Breek de chocolade in stukken en smelt ze au bain marie. Roer er daarna de noten- en rijstmix door. Verdeel het mengsel vervolgens over 4 silicone vormpjes met een holte in het midden (of zet een ingevet borrelglaasje in het midden van de vorm). Zet de vormpjes minstens 2 uur in de koelkast. Ontvorm de nestjes op de borden en vul ze met suikereitjes.

Bereidingstijd: minder dan 30 minuten.

Lees ook:

Eieren verven? Gebruik spinazie, bietjes of koffie

Leuk recept: paashaasjes met ei

Zo maak je de lekkerste eiersalade

Zo versier je paastakken

Bekijk ook:

Meer artikelen van Margriet.nl ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant