Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Kreeft snijden

kreeft-snijden.jpg

Het klinkt misschien een beetje decadent. Maar ook kreeften kun je op de bbq roosteren. Vergelijk het met gamba’s.

Het is belangrijk dat je de kreeften van te voren kookt in gezouten water, ongeveer 7 minuten. Spoel ze daarna koud af zodat het kookproces stopt. Maar je kunt ook alvast voorgekookte kreeften nemen. Deze vind je diepgevroren in de supermarkt of bij de visboer.

Besmeer de kreeft met leen lekkere olijfolie, waar je wat citroensap, fijngehakte knoflook en verse kruiden zoals platte peterselie aan toe voegt. Rijg de kreeftenstaart aan een spies en rooster ze nog 2 minuten aan elke kant tot ze warm en krokant zijn. Lekker met vers stokbrood, knoflookmayonaise en verse citroen.

Je kunt de kreeft op het bord serveren of alvast in mooie stukken snijden. In de video hieronder kun je zien hoe gemakkelijk het is om een kreeft in mooie stukken op te delen.

Ook interessant