Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Kooktip: gevulde portobello’s

joya_2.jpg


Het heerlijke aroma van vuur, gebraden vlees en ‘burenkruid’ dat ‘s zomers de buurt kan aanzetten tot een collectief barbecue-offensief… Da’s ver van je bed in de winter, dachten wij. Hoewel…?

Op een bar koude herfstdag trokken we samen met vrienden met de dodge erop uit, met de Joya van Barbecook en de nodige voorbereidingen in de koffer!

De natuur in met de Joya

We hadden meteen de smaak te pakken: eerst een avontuurlijke rit door de bossen om daarna een gezellig kampvuur aan te maken en de tafel mooi te dekken.

Het menu zag er veelbelovend uit: worst op spiesjes, gevulde portobello en ostini.

Zalig, die gevulde portobello’s! En mooi gepresenteerd. Daar hadden de kinderen hun werk van gemaakt. Zelfs om en rond de Joya bleef alles veilig, ook voor hen.

De sfeer zat er goed in. De unieke locatie, midden in de natuur. Het aangename gezelschap, het lekkere eten, het hartverwarmende kampvuur, de gezelligheid… én de Joya. Allemaal ingrediënten voor een prachtige en unieke namiddag.

Makkelijk meenemen

Zeker opnieuw organiseren! Maar dan misschien eens bij ons in de achtertuin. Dan plonsen we lekker in de hottub. En die handige Joya zal er ook opnieuw bij zijn… Zijn eenvoud siert en hij is bovendien heel makkelijk te bedienen en mee te nemen.

Volgende keer nodigen we nog wat extra vrienden uit zodat ook zij de troeven deze handige bbq kunnen ontdekken!

Een snel uitje met de vrienden? Dan nemen we gewoon de Joya mee.

Recept: Gevulde portobello’s

Bereiding

– Snijd de stelen uit 6 portobello’s en hak deze fijn.

– Snijd 1 rode paprika in blokjes en bak samen met 1 teentje knoflook en de stukjes steel 3 min in een pan. Kruid met peper en zout.

– Meng het paprikamengsel door 300gr roomkaas en vul de portobello’.

– Bestrooi met 2 el pijnboompitten en 3 el geraspte Parmezaanse kaas.

– Leg ze op een stuk aluminiumfolie of in een aluminium bakje op de bbq.

– Bak de portobello ongeveer 10 -12 minuten.

Lees nog meer sfeerverslagen en lekkere recepten op de Joya Journey blog.

Ook interessant