Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Kookboek Lekker Hollands

kookboek-lekker-hollands.jpg

In Lekker Hollands laat chef-kok Yolanda van der Jagt zien welke originele en lekkere gerechten je met producten van eigen bodem kunt maken, geïnspireerd door de seizoenen.

In Lekker Hollands laat chef-kok Yolanda van der Jagt zien welke originele en lekkere gerechten je met producten van eigen bodem kunt maken, geïnspireerd door de seizoenen. Dit doet zij op haar eigen manier: puur en creatief.

In dit boek vind je de lekkerste Nederlandse recepten; van klassiekers als Hollandse nieuwe met Amsterdamse uitjes tot Haagse bluf met gemarineerde aalbessen, maar ook Texels lamsbout met rozemarijn en aspergesoep met Stellendamse garnalen.


Hieronder vind je een een heerlijk recept uit het kookboek van Yolanda: boerenjongens met peer!

En check haar website lekkerhollandskoken


Recept Boerenjongens met peer

Ingrediënten voor 4 personen



  • 150 g chocolade (cacaopercentage 71%)
  • 4 eetlepels boerenjongens
  • 2 rijpe peren (Doyenne du Comice) geschild
  • 4 bolletjes chocolade-ijs


Bereiding:
1. Breek de chocolade in stukjes en smelt de chocolade in een kom boven een pan met zacht kokend water (au-bain-marie). Je kunt de chocolade ook in de magnetron smelten maar let dan wel goed op dat hij niet verbrandt.
2. Snijd de peren over de lengte doormidden en verwijder met een theelepel het klokhuis. Snijd elke helft in 4 mooie lange dunne plakjes. Verdeel de peer over 4 borden, schenk er de boerenjongens over en schep er een bolletje ijs naast. Schenk er de chocoladesaus over.

Wijntip

Serveer hier een gekoelde poiré bij, een cider uit Bretagne of Normandië die gemaakt wordt van peren.


  • Lekker Hollands
  • Yolanda van der Jagt
  • Uitgeverij Momedia
  • ISBN 90-5767-229-4
  • prijs € 19,95
  • bestel nu!

Ook interessant