Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Kook je eten in… een mok!

kook-je-eten-in-een-mok.jpg

De lekkerste recepten die je in een mok kunt maken (en eten!).

Meestal maak je eten klaar in een pan of ovenschaal, maar er is iets nieuws: koken in een mok! Maak de lekkerste snacks voor elk moment van de dag. Het is supersimpel en kost heel weinig tijd. Je hebt alleen een mok, een magnetron en natuurlijk ingrediënten nodig!

Wat dacht je van een quiche of vers gebakken bananenbrood?

Quiche

Wat? (voor één grote mok)
1 ei
1,5 eetlepel melk
zout
peper
¼ bagel of ander brood
2 theelepels roomkaas
½ plak prosciutto of ham
verse tijm of bieslook
dijon mosterd

Source: buzzfeed.com via Faye on Pinterest

Hoe?
Klop het ei en de melk met een vork in een mok. Voeg zout en peper naar smaak toe. Trek het brood in kleine stukjes en roer het door het eimengsel. Roer vervolgens de roomkaas erdoorheen. Snij of trek de ham in kleine stukjes en voeg toe. Bestrooi de mok met tijm of bieslook. Zet de mok in de magnetron op een hoge stand. Het duurt ongeveer 70 seconden voor het klaar is. Bestrooi eventueel met nog meer kruiden en serveer met mosterd.

Bananenbrood

Wat? (voor één grote mok)
boter, om de mok in te vetten
3 eetlepels bloem
1 eetlepel en 1 theelepel suiker
2 eetlepels bruine suiker
1/8 theelepel zout
1/8 theelepel bakpoeder
1/8 theelepel baking soda
1 ei
1/4 theelepel vanille-extract
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel melk
1 rijpe banaan, geprakt

Hoe?
Vet de mok in met boter. Meng in een kom de bloem, suiker, zout, bakpoeder en baking soda. Voeg het ei toe en roer totdat het met de droge ingredienten gemixt is. Voeg het vanille-extract, de olie, melk en banaan toe. Zet de mok maximaal 3 minuten in de magnetron. Na 1,5 minuut kun je al kijken of het klaar is. Laat de mok enkele minuten afkoelen voor je ze serveert.

Ook interessant