Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Koninklijk recept: Boterkroontjes (12-14 koekjes)

koninklijkekoekjes-jpg.jpg

Leve de Koningin! Lekker snoepen bij de thee of koffie!

Benodigdheden voor de koekjes:
• 100 g lichtgezouten boten
• 100 g suiker
• 1 ei
• 1 zakje vanillesuiker
• 200 g zelfrijdend bakmeel

Benodigdheden voor glazuur:
• 200 g poedersuiker
• Levensmiddelenkleurstof
• Glazuur-schrijfstiften

Het recept:
• Verwarm de over voor op 180°C.
• Klopt de boter met de suiker romig en zacht.
• Klopt het ei erdoor en dan de vanillesuiker.
• Voeg het bakmeel toe en kneed zo snel mogelijk tot een soepel deeg*.
• Rol het deeg meteen uit op een met bloem bestoven werkvlak.
• Snijd er kroontjes uit en leg ze met een pannenkoekmes op een ingevet bakblik.
• Bak de koekjes in ca. 10 min. (afhankelijk van de grootte) lichtbruin, maar nog geel in het midden.
• Schraap de deegrestjes bij elkaar, rol opnieuw uit en snijd er weer kroontjes uit.
• Laat de gebakken kroontjes op een rooster afkoelen en bak dan de volgende.
• Laat alle koekjes helemaal afkoelen.
• Roer de poedersuiker met een paar druppels water tot een dik, glad en glanzend glazuur.
• Verdeel dit over drie bakjes en geef ze met 1-2 druppels kleurstof een verschillende kleur.
• Teken eerst met de stiften op elk koekje een lijn vlak langs de rand, laat drogen en vul dan de binnenruimte in met glazuur.
• Laat drogen en versier de koekjes verder naar eigen idee.

Bereidingstijd: ca. 45 min. + afkoeltijd.

*kneed het deeg niet te lang, anders loop je de kans dat de koekjes taai worden.

Ook interessant