Met dit recept voor konijn in mosterd-rozemarijnroomsaus voor vier personen zet je een lekkere maaltijd op tafel. Door de korte, simpele ingrediëntenlijst ben je ook zo klaar. Dat betekent sneller genieten.
Benodigdheden konijn in mosterd-rozemarijnroomsaus:
3 konijnbouten, in kleinere stukken
150 ml droge witte wijn
150 ml slagroom
1 flinke el grove mosterd
2 el olijfolie
klont boter
versgemalen peper, zout
naaldjes van 2 takjes rozemarijn
Het gerecht bereiden:
Wrijf de konijn in met peper en zout.
Verhit de olie en de boter in de pan en bak de konijnenbouten rondom bruin.
Blus af met de wijn.
Meng de mosterd met de slagroom en voeg samen met de helft van de rozemarijnnaaldjes toe.
Leg een deksel op de pan en stoof de konijnbouten op laag vuur in 1 à 1,5 uur tot ze helemaal gaar zijn en bijna uit elkaar vallen.
Kook de saus eventueel een beetje in.
Hak de rest van de rozemarijnnaaldjes fijn en roer ze door de stoof.
Serveer de stukken konijn in de saus met brood erbij om in de saus te dopen.