Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: konijn in mosterd-rozemarijnroomsaus

recept-konijn-in-mosterd-rozemarijnroomsaus.jpg

Met dit recept voor konijn in mosterd-rozemarijnroomsaus voor vier personen zet je een lekkere maaltijd op tafel. Door de korte, simpele ingrediëntenlijst ben je ook zo klaar. Dat betekent sneller genieten.

Benodigdheden konijn in mosterd-rozemarijnroomsaus:

  • 3 konijnbouten, in kleinere stukken
  • 150 ml droge witte wijn
  • 150 ml slagroom
  • 1 flinke el grove mosterd
  • 2 el olijfolie
  • klont boter
  • versgemalen peper, zout
  • naaldjes van 2 takjes rozemarijn

Het gerecht bereiden:

  1. Wrijf de konijn in met peper en zout.
  2. Verhit de olie en de boter in de pan en bak de konijnenbouten rondom bruin.
  3. Blus af met de wijn.
  4. Meng de mosterd met de slagroom en voeg samen met de helft van de rozemarijnnaaldjes toe.
  5. Leg een deksel op de pan en stoof de konijnbouten op laag vuur in 1 à 1,5 uur tot ze helemaal gaar zijn en bijna uit elkaar vallen.
  6. Kook de saus eventueel een beetje in.
  7. Hak de rest van de rozemarijnnaaldjes fijn en roer ze door de stoof.
  8. Serveer de stukken konijn in de saus met brood erbij om in de saus te dopen.

Bereidingstijd: ± 15 min. + 1-1,5 uur stoven

Recept | Gees van Asperen
Beeld | iStock

Dit recept verscheen eerder in Margriet 2020-35. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant