Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

TikTok-video onthult waarom je vanaf nu je komkommer wilt ‘melken’

tiktok-video-toont-waarom-je-je-komkommer-moet-melken.jpg

Komkommers zijn niet alleen lekker, verfrissend en licht verteerbaar, maar ook nog eens ontzettend gezond. Het eten ervan is onder andere goed voor je huid, gezien er veel water in komkommer zit. Maar toch kun je vanaf nu voor het eten de komkommer beter eventjes ‘melken’.

Dat leert een TikTok-video ons die viral is gegaan.

Gezondheidsvoordelen komkommer

Allereerst: waarom zijn komkommers zo gezond? Nou, om tal van redenen: per 100 gram zitten er slechts 13 calorieën in en ze bevatten veel vitamine C, B en K, foliumzuur, calcium, ijzer en kalium. Daarnaast zitten er veel antioxidanten in komkommer, wat ervoor zorgt dat het eten ervan ontstekingsremmend werkt. En tot slot: uit diverse onderzoeken blijkt dat het eten van komkommers helpt om je bloedsuikerspiegel in balans te houden. 

TikTok-truc

Maar om echt alle gezondheidsvoordelen ten top te kunnen ervaren, is het een goed idee om voortaan de groente eerst te ‘melken’. Dat klinkt gek, maar toch is het zeker ’t proberen waard. De reden? Op die manier smaakt de groente minder bitter. Op TikTok deelt gebruiker ‘basicallyperkfect’ de gouden tip en laat ze zien hoe je het moet doen.

Komkommer melken

Smakelijk ziet het er allerminst uit, maar doeltreffend is het wel: snijd de uiteinden van de komkommer af en laat de schil eraan zitten. Wrijf vervolgens met het afgesneden stukje over de komkommer heen. Wanneer je dit een aantal minuten volhoudt, zul je zien dat er een soort witte substantie uit de komkommer tevoorschijn komt. Dit is het stofje cucurbitacine, dat meestal op de schil van planten wordt aangetroffen. Wanneer dit stofje uit de komkommer verwijderd is, zou je groente dan ook (nóg) een stuk frisser van smaak worden.

@basicallyperkfect

milking a cucumber?##healthheroes ##kitchenhacks ##cucumber ##fyp

♬ original sound – basicallyperkfect

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Women’s Health
Beeld | iStock

Ook interessant