Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Kom de warme zomerdagen door met zelfgemaakte cornetto’s

cornetto.jpg

Deze klassieke cornetto’s maak je thuis helemaal naar eigen smaak. Serveertip: zet de gekartelde helft van een kartonnen eierdoos op z’n kop, prik er gaatjes in en zet de cornetto’s erin. Om vrolijk van te worden.

Dit heb je nodig voor 6 stuks

  • 250 ml vanille-ijs, volgens basisrecept
  • 250 ml chocolade-ijs, volgens basisrecept
  • 100 g pinda’s, geroosterd
  • 100 g smeltchocolade, puur of wit of allebei
  • 6 ijshoorntjes

Voor de gezouten karamel

  •  100 g suiker
  • 100 ml slagroom
  • 50 gezouten boter
  • ± ¼ tl zeezout
  • extra nodig: 6 (papieren) cakevormpjes

Zo maak je ze

  1. Verwarm voor de gezouten karamel de suiker met 3 el water in een pan en laat de laagste pit in 10-15 min. inkoken tot een goudbruine karamel. Let op: roer niet!*
  2. Haal de pan van de warmtebron en giet er al roerend de room bij. Laat 3-4 min. afkoelen en roer de boter erdoor. Breng op smaak met zout. Laat volledig afkoelen.
  3. Hak voor het ijs de pinda’s grof. Zet de cakevormpjes klaar op een plankje of klein dienblad, schep in elk een bolletje vanille-ijs en zet 30 min. in de vriezer. Lepel er wat karamel over, bestrooi met pinda’s en laat nogmaals 30 min. opstijven in de vriezer. Schep er bolletjes chocolade-ijs op en lepel er nog wat karamel over. Zet de hoorntjes erop en laat nog 2 uur opstijven in de vriezer.
  4. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron en laat 3-4 min. afkoelen. Haal de ijsjes uit de diepvries en verwijder de cakevormpjes. Overgiet met de chocolade en bestrooi met extra pinda’s. Serveer meteen.

Bereidingstijd: ± 30 min. + ± 3,5 uur vriestijd

*Als de karamel op het vuur staat, ontstaan er suikerkorrels aan de rand van de pan. Die kunnen snel verbranden en geven de karamel een verbrande smaak. Neem daarom een bakkwastje met water en strijk de suikerkorrels telkens voorzichtig naar beneden

Productie en bewerking | Colette Beyne
Fotografie | Wout Hendrickx, stockfood/beeldigbeeld.

Ook leuk en interessant om te lezen

Twee keer per week de leukste nieuwtjes, mooiste verhalen en handigste tips & tricks in je mailbox – geselecteerd door de redactie van Margriet. Wil je dat ook? Schrijf je hier gratis in voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant