Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Deze kokoscake maak je met slechts 4 ingrediënten

deze-kokoscake-maak-je-met-slechts-4-ingredienten.jpg

Soms heb je zin om wat lekkers op tafel te toveren, maar geen tijd om uren in de keuken te moeten staan. En al helemaal geen puf om eerst een waslijst aan ingrediënten te verzamelen. Klinkt dat bekend? Dan hebben we hier het ideale recept voor je: een hele gemakkelijke, maar zalige kokoscake.

Je maakt hem namelijk maar met vier ingrediënten. Víer!

Verschillende recepten

Sommige baksels zet je in een handomdraai op tafel en kun je zonder nadenken in elkaar flansen. Die appeltaart met rozijnen bijvoorbeeld, die al generaties lang in jullie familie gebakken wordt met verjaardagen. Andere baksels kosten meer tijd, energie en ingrediënten. Da’s leuk op z’n tijd om je visite mee te verrassen, maar daar heb je niet altijd ruimte voor.

Gemakkelijk baksel

En in deze barre tijden, waarin ons nog altijd op het hart wordt gedrukt om zo min mogelijk onnodige uitstapjes naar de winkels te maken, is het een uitkomst wanneer je niet eens boodschappen hoeft te halen voor een recept. Deze kokoscake is daarom een echte aanrader. Je hebt de ingrediënten namelijk waarschijnlijk gewoon al in huis.

Ingrediënten

  • 120 gram geraspte kokos
  • 250 milliliter melk
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram kristalsuiker

Zo maak je deze snelle kokoscake

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en mix dit tot een geheel.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en schenk het beslag erin.
  • Bak de cake gaar in 45 minuten.

Serveer de cake met vers fruit en slagroom, om het nog net iets feestelijker te maken. Heb je zin om toch wat meer uit te pakken? Dan kun je je bijvoorbeeld wagen aan deze Snickerstaart.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | Kookfans
Beeld: iStock

Ook interessant