Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Kokosbrood met notenboter

brood2.png

Iedereen die van zoet houdt, vindt dit kokosbrood lekker; perfect voor een plakje bij de thee ’s middags. Maar ook lekker als ontbijt met wat notenboter.  

Wat heb je nodig?

– 280 g volkoren speltmeel
– 2 tl bakpoeder
– 2 tl kaneel
– 130 g geraspte droge kokos
– 75 g geitenboter, plus extra voor invetten
– 150 g avagesiroop
– 2 eieren
– 300 ml zilvervliesrijstmelk (125 g gekookte zilvervliesrijst, 4 uur geweekt voor het koken, 475 ml gezuiverd water)
– 1 tl vanille-extract

Zo maak je het!  

Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Vet een klein cakeblik (19 x 8,5 cm) in met geitenboter. Zeef meel, bakpoeder, kaneel en geraspte kokos in een kom. Klop in een andere kom de geitenboter los met de agavesiroop. Voeg eieren, melk en vanille toe en roer goed door. Voeg de natte ingrediënten toe en roer door elkaar. Doe vervolgens het beslag in het cakeblik en zet dit ongeveer 1 uur in de oven. Het kokosbrood zal iets rijzen en krijgt een goudkleurige korst. Kijk of de cake gaar is door er in het midden een spies in te steken: komt deze er school weer uit, dan is het gaar.

Laat 10 minuten in de bakvorm afkoelen, haal de cake eruit en leg op een rooster tot deze helemaal is afgekoeld.

Notenboter

Je kunt zelf van alle soorten noten notenboter maken: doe gewoon de gewenste hoeveelheid noten in de blender en zet deze aan tot je een romige boter hebt; de natuurlijke olie uit de noten geven er een prima smeerbare textuur aan. Favorieten? Amandelboter en cashewnotenboter! Tip: wordt de boter niet echt romig in je blender, voeg dan een paar druppels olijfolie toe.

boekMeer lekkere recepten?

Dit recept komt uit het kookboek ‘Honestly Healthy’ van Natasha Corret en Vicki Edgson (isbn: 978 90 230 1405 8) van Uitgeverij Becht en is voor € 21,95 onder andere te krijgen bij Bol.com. Daarnaast is het ook verkrijgbaar bij boekhandels, warenhuizen, cadeauwinkels en de grotere warenhuizen.

Ook interessant