Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Heerlijk: kokos-limoen-quinoasalade met gerookte zalm

recept-kokos-limoen-quinoasalade-met-gerookte-zalm.jpg

Kleurig, vol verse groenten en fruit, goed voor te bereiden en niet te zwaar, dat zijn de troeven van deze heerlijke kokos-limoen-quinoasalade. Perfect voor nu de temperaturen stijgen.

Een maaltijdsalade, maar dan anders.

Benodigdheden kokos-limoen-quinoasalade:

  • 150 g quinoa
  • 1 komkommer, in kleine blokjes
  • 100 g geraspte wortel
  • 100 g geraspte rode kool
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 50 g gedroogde mangostukjes
  • 100 g tuinbonen of edamame
  • 4 el gehakte amandelen
  • 2 el pompoenzaden
  • 3 el gehakte peterselie
  • 2 el gehakte basilicum
  • 200 g gerookte zalm, in repen
  • Geschaafde verse kokos of kokosvlokken

Voor de dressing

  • 2 el tahin
  • Sap van 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 4 el water
  • Versgemalen peper, zout

Zo maak je het:

Geen zin om lang in de keuken te staan? Je bent slechts dertig minuten bezig met het bereiden van deze maaltijdsalade, plus nog ongeveer een half uur (maar mág langer) om te marineren. Eet smakelijk!

  1. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Laat afkoelen.
  3. Klop of schud de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  4. Meng de komkommer met de wortel, de rode kool, ui, mango, tuinbonen, amandelen, pompoenzaden en de kruiden met de quinoa.
  5. Lepel er de dressing over en roer om.
  6. Zet minimaal een halfuur in de koelkast om de smaken te laten intrekken. (Voor extra smaak laat je de ingrediënten van de kokos-limoen-quinoasalade langer marineren. Maak ‘m bijvoorbeeld in de ochtend alvast klaar!)
  7. Verdeel de zalm en de geschaafde kokos over de salade.

Ziet er goed uit!

Recept | Ilse D’ Hooghe
Productie | Colette Beyne
Fotografie | Wout Hendrickx

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-38. Je kunt deze editie nabestellen via lossebladen.nl.

Ook interessant