Een handig begin voor menig gerecht met pompoen is om de groente eerst in stukken te roosteren. Niet alleen wordt hij zo gaar, er vindt ook meer smaakverdieping plaats dan wanneer je ’m in een pan met water laat koken.
Pompoen roosteren, zo doe je het.
- Snijd de pompoen in stukken, met schil en al.
- Verwijder zaden en draden.
- Leg de stukken pompoen op de bakplaat. Leg er een bakpapiertje onder, dat scheelt straks een hoop boenwerk.
- Voeg olijfolie, zout en wat smaakmakers toe. Daar kun je oeverloos mee variëren. Je kunt bijvoorbeeld gember, rozemarijn en chilivlokken gebruiken. Hussel de stukken pompoen goed om zodat de olie en smaakmakers gelijkmatig worden verdeeld.
- Doe de bakplaat met stukken pompoen een halfuur in de oven op 200 °C. Check daarna even of de pompoen zacht is, de ene soort doet er wat langer over dan de andere en de hoeveelheid speelt ook een rol. Hoe meer pompoen tegelijk, hoe langer het duurt voordat het geheel is geroosterd.
Je hebt nu heerlijke groente die zo al prima smaakt. Maar je kunt de pompoenstukken ook verwerken in deze lekkere stamppot.
Wil je nog eens aan de slag met deze lekkere groente? Maak dan deze pompoensoep.
#zonderpakjesenzakjes
Benieuwd naar meer recepten zonder pakjes? Onder de hashtag #zonderpakjesenzakjes hebben diverse foodbloggers en thuiskoks gerechten en recepten zonder pakjes en zakjes gedeeld. Eerder hebben Karin en foodblogger Antoinette (van Italiaans koken met Antoinette) de hashtag #nopakjes in het leven geroepen. Neem ook een kijkje op De keuken van Colette, hier vind je allerlei recepten van Margriets culinair redacteur Colette Beyne.
Doe jij mee?
Doe jij vanavond mee met Nationale Antipakjesavond? Kook jij altijd al puur natuur? Of vind je juist dat koken met pakjes en zakjes gewoon moet kunnen? Laat het ons weten via Facebook!
Bron | antipakjesavond.nlFoto | iStock
Ook interessant om te lezen
- Let it shine! 5.500 meter aan kerstlampjes in het Witte Huis
- Dít wist je nog niet over Meghan Markle, de verloofde van prins Harry
- Vergeten teddybeer na ‘vipvlucht’ herenigd met vierjarige eigenaar
Dít wil je niet missen
Achter de schermen: Nick & Simon op de kiek voor Margriet. In onderstaande vlog neemt Simon je mee en laat hij kort zien hoe het eraan toeging tijdens de shoot voor Margriet. Lichtelijk teleurgesteld vertelt hij dat hij vooraf dacht dat het om een kerst-shoot ging, maar toont hij daarna met een lach de kleding die hij draagt (vanaf 04.28 uur). Kijk mee!
De shoot en het interview met Nick & Simon vind je in Margriet 51. Koop dit nummer in de winkel of bestel deze Margriet via magazine.nl.
Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.