Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Koken zonder pakjes: doe jij vanavond mee?

vrouw-koken.jpg

Het is vanavond Nationale Antipakjesavond, uitgeroepen door culinair journalist en kookboekenschrijfster Karin Luiten. Zij vindt dat we zelf koken langzamerhand zijn verleerd, onder het mom van ‘geen tijd’. Daarom roept ze op vanavond te koken zónder gebruik te maken van pakjes. 

‘Pakjes bieden gemak, pakjes bieden zekerheid. Maar ook zout, suiker, smaakversterkers, conserveermiddelen en E-nummers. Willen we dat wel? En valt dat te rijmen met onze wens om gezonder te leven?’ Die vraagt stelt Luiten op haar website antipakjesavond.nl. Ze is auteur van onder andere de boeken Slim zónder pakjes & zakjes en de bestseller Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek.

“Wie weet er nog hoe je zelf soep maakt? Of suddervlees? Wie neemt er nog de tijd voor zelfgemaakte aardappelpuree of chocolademousse? Terwijl die toch geen van allen moeilijk zijn om te maken, maar wel veel lekkerder dan welke gekochte versie dan ook,” zegt de kookboekenschrijfster.

De hoogste tijd om het tij te keren, vindt Luiten. Vandaar de Nationale Antipakjesavond. “De avond waarop lekker eten voorop staat, helemaal zelfgemaakt. Het is heel gemakkelijk om mee te doen, want Antipakjesavond kun je gewoon thuis in je eigen keuken vieren,” aldus de culinair journalist.

Pompoen uit de oven

Geïnspireerd geraakt door Karins oproep? Haar website staat vol lekkere recepten waar geen pakjes of zakjes aan te pas komen. Probeer bijvoorbeeld haar basisrecept voor pompoen uit de oven eens uit.

Ook interessant