Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Koken met Karin

Chocolade, drop of een glaasje wijn. Iedereen heeft zijn eigenaardigheidjes waar die (bijna) geen dag zonder kan. Mijn verslaving? Foodblogs! Elke avond zap ik mijn favorieten na om bij te blijven in culiland. Koken met Karin is een van mijn favorieten.


Karin heeft ongeveer een jaar geleden besloten om het roer om te gooien en van haar twee grote liefdes (koken en tekenen) haar beroep te maken. Dat werd ‘Koken met Karin’. Een persoon, een bedrijf, een concept en een merk. KokenmetKarin.nl is een receptenwebsite met als motto ‘kleine moeite, groot effect’. Gerechten waarvoor je geen uren in de keuken hoeft te staan, maar die wel zorgen voor blij verraste gezichten aan tafel. Met behulp van vrolijke tekeningen en heel veel praktische tips probeert zij haar bezoekers met plezier achter de pannen te krijgen. Alle recepten zijn bovendien handig printbaar in een leuke handgeschreven, geïllustreerde versie. Om ook daadwerkelijk te laten zien dat het allemaal niet zo ingewikkeld is, staan op haar site sinds kort ook handige filmpjes.

Karin heeft naast haar site ook een eigen foodblog. Dit digitale dagboek is bedoeld voor de dagelijkse inspiratie. Een paar keer per dag verschijnt een nieuw leuk artikelen over vanalles, zolang het maar enigszins met lekker eten te maken heeft. Uiteraard ontbreken leuke recepten niet maar ook bijzondere kookboeken, nieuwe culinaire websites, tips voor seizoensproducten, handige hulpjes in de keuken en nog veel meer.

En of ze daarmee nog niet haar dag genoeg gevuld heeft, is ze ook nog bezig aan haar eerste kookboek: ‘Koken met Karin’ is helemaal gewijd aan het concept koken met weinig moeite maar groot effect. Op basis van gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten, aangevuld met hier en daar iets bijzonders. Want er is namelijk leven buiten de supermarkt! De meeste gerechten zijn Frans/Italiaans/mediterraans georienteerd. Uiteraard bevat het boek ook veel illustraties en dartele poppetjes die goochelen met potten en pannen. Ook de vormgeving wordt bijzonder, maar daarover wil ze ons nog niet zoveel verklappen. Haar oorspronkelijke idee van een volledig handgeschreven kookboek werd door de uitgever al snel ontraden. Inmiddels is haar handschrift gedigitaliseerd en omgezet in een font. Oftewel: ze hoeft alleen maar te typen en dan komen – min of meer – haar eigen krabbels van de drukpers. Langeleve de automatisering! Het boek komt uit in februari 2007. Karin, wij wachten (met jou) met spanning af…

Haar favoriete gerecht uit het boek? ‘Moeilijk, moeilijk, iedereen moet écht álle recepten absoluut proberen ;-)…’ Doen we, je zult van ons lezen!

En over 5 jaar: ‘Dan is ‘Koken met Karin’ een begrip in Nederland dat staat voor lekker koken mét plezier en zónder gedoe. De dikke van Dale overweegt om het begrip in de eerstvolgende editie op te nemen.’ Tja, dromen kan nooit kwaad…

Ook interessant