Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Koken met een stoomoven

stoomoven.png

Ook in jouw eigen keuken is de stoomoven een musthave. Lekker en gezond koken is met een stoomoven heel eenvoudig.

Gezond
Door de snelle bereiding in de stoomoven werkt de hoge temperatuur slechts kort in op het voedsel. Daardoor blijven vitaminen en mineralen veel beter bewaard. Doordat het voedsel niet in het kooknat ligt kunnen bijvoorbeeld vitaminen hier ook niet in oplossen. Het voedsel behoudt zijn natuurlijke kleur en smaak. Toevoegen van specerijen en kruiden is dan ook niet nodig. Ook komt aan stomen geen vet te pas. Ideaal dus voor wie graag vetarm eet.

Hoeveelheid maakt niet uit
De gaartijd in een stoomoven is niet afhankelijk van de hoeveelheid die je klaar wilt maken. Drie aardappels garen duurt net zo kort als het garen van tien aardappels, namelijk 5 tot 7 minuten. Broccoli, spinazie en paprika zijn in 2 minuten gaar, bloemkool en spuiten in 4 minuten en worteltjes zijn in 5 tot 7 minuten klaar om te serveren.

Gemakkelijk
Bij het koken in een stoomoven, is aanbranden en overkoken verleden tijd. Zodra de gerechten in de stoomoven staan, heb jij je handen vrij en kun je dus lekker op de bank gaan zitten.

De Stoomovens van Miele
Het bijzondere van de Miele-stoomovens is dat ze zijn uitgerust door de VitaSteam-technologie. Het geheim van deze technologie zit in de externe stoomunit en de nauwkeurige temperatuurregeling. Er vindt gegarandeerd geen geur- en smaakoverdracht plaats tussen de verschillende gerechten. Op deze manier ben je altijd verzekerd van een perfect kookresultaat. De Miele-stoomovens beschikken over vele automatische programma’s en zijn bovendien eenvoudig te bedienen.

 

Ook interessant