Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Koken met bananenblad

koken-met-bananenblad-jpg.jpg

Koken met bananenbladEen bananenblad is uitermate geschikt om lekkere visjes en tropische maaltijden in te bereiden. Gestoomd en supergezond. Maar dat is niet alles wat je met bananenbladeren kunt doen om je diner een tropische sfeer te geven…

 

Waar vind je bananenblad?
Helaas, de Nederlandse temperatuur voorkomt dat er in ons kikkerlandje ook maar één bananenboom overleeft. Gelukkig zijn er verschillende supermarkten en toko’s waar ze de bladeren van de bananenboom verkopen. Kun je ze niet vers vinden? Zoek de bananenbladeren dan in het vriesvak.

Koken met bananenblad
Als je met een bananenblad kookt, blijven alle sappen lekker in het pakketje hangen. Olie is niet nodig. Hierdoor blijven je maaltijden lekker licht en gezond. Ook alle belangrijke voedingsstoffen blijven aanwezig. Lekker, sfeervol en gezond!

Stomen in bananenblad
Verwarm een pot warm water en zet je stoommandje erop. Vul het bananenblad met vis en lekkere kruiden en maak het pakketje dicht. Leg het in je stoommandje en wacht geduldig tot het gaar is.

Grillen in bananenblad
Maak heerlijke pakketjes van vis, groenten of kip. Maak de bladeren dicht met een prikker en gril tot de inhoud gaar is. Geen zin om pakketjes te maken? Leg het bananenblad op de barbecue om ook kleine ingrediënten als garnalen of kipblokjes te garen zonder dat ze door de spijlen vallen.

Bananenblad in de oven
Terwijl de oven voorverwarmt, stel jij een tropisch pakketje samen. Verse vis met ananassalsa? Of ga je toch voor een kip in terriyakisaus? Maak je pakket dicht en zet het in de oven.

Tropische tafel
Bananenbladeren zijn niet alleen lekker om in te koken. Ze zijn ook prachtig om op tafel te zetten.

Ook interessant