Eten

Koken in een mok

quiche.jpg

De nieuwste trend in de kookwereld is koken… in een mok! De heerlijkste muffins, bananenbrood of zelfs een quiche presenteer je op een gezellige manier door grootmoeders mokken uit de kast te trekken. Het is simpel en dankzij de magnetron hartstikke snel klaar. Lees de lekkerste recepten om mee op de bank te kruipen:

Quiche in een mok

Ingrediënten (voor één grote mok)
1 ei
1,5 eetlepel melk
zout
peper
1 sneetje brood
2 theelepels roomkaas
½ plak prosciutto of ham
verse tijm of bieslook
dijon mosterd

Bereidingswijze
1. Klop het ei en de melk met een vork in een mok. Voeg zout en peper naar smaak toe. Trek het brood in kleine stukjes en roer het door het eimengsel. Roer vervolgens de roomkaas erdoorheen. Snij of trek de ham in kleine stukjes en voeg toe. Bestrooi de mok met tijm of bieslook.

2. Zet de mok in de magnetron op een hoge stand. Het duurt ongeveer 70 seconden voor de quiche klaar is. Bestrooi eventueel met nog meer kruiden en serveer met mosterd.

Source: sacbee.com via Jenna on Pinterest

 

Bananenbrood in een mok

Ingrediënten (voor één grote mok)
boter, om de mok in te vetten
3 eetlepels bloem
1 eetlepel en 1 theelepel suiker
2 eetlepels bruine suiker
snufje zout
snufje bakpoeder
snufje zuiveringszout
1 ei
halve theelepel vanille-extract
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel melk
1 rijpe banaan, geprakt

Bereidingswijze
Vet de mok in met boter. Meng in een kom de bloem, suiker, zout, bakpoeder en baking soda. Voeg het ei toe en roer totdat het met de droge ingrediënten gemixt is. Voeg het vanille-extract, de olie, melk en banaan toe.

Zet de mok maximaal 3 minuten in de magnetron. Na 1,5 minuut kun je al kijken of het klaar is. Laat de mok enkele minuten afkoelen voor je het bananenbrood serveert.

Ook interessant