Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Koekjesdeeg om op te eten

koekjesdeeg-om-op-te-eten.jpg

Kun jij tijdens het koekjes bakken ook niet van het heerlijke deeg afblijven? Van dit koekjesdeeg kun je blijven snoepen zonder dat je op de oven hoeft te wachten.

In Amerika is koekjesdeeg al jaren populair. Ze gebruiken het als topping voor cupcakes, als vulling voor bonbons en natuurlijk gemixt door een bak ijs. Gebruik het volgende recept om één van deze variaties te maken of om lekker op te lepelen.

Recept voor koekjesdeeg
1 pakje roomkaas
110 g boter
250 g pindakaas
250 g poedersuiker
3 el basterdsuiker
30 g bloem
1 tl vanille extract
210 g havervlokken
150 g chocolatechips

Bereiding
Mix de roomkaas, boter en pindakaas tot een glad mengsel en voeg vervolgens de poedersuiker, basterdsuiker, bloem en vanille toe. Meng alles door elkaar. Dan is het tijd voor de havervlokken en chocolatechips; pas de hoeveelheid naar jouw wens aan. Ben jij een chocolade gek? Voeg dan nog wat extra chips toe. De havermout zorgt voor een dikkere structuur. Bewaar het koekjesdeeg in de koeling.

Ook interessant