Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Knoflookgeur, tot ziens!

knoflook1.png

Knoflook is een heerlijke smaakversterker. Tijdens het bakken of fruiten komt de heerlijke geur je meteen tegemoet! Toch heeft deze geur ook een nadeel: je handen en je adem gaan ervan stinken. Margriet geeft 5 tips om van je knoflookadem of -handen af te komen.

Groene thee
Als je in een restaurant een maaltijd hebt gegeten met veel knoflook, bestel dan na je diner nog een kopje thee, het liefst groene thee of muntthee. De polyfenolen in de thee komen in je maag terecht en verminderen je knoflookadem.

Natte handen
Als je geen knoflookpers gebruikt, kan de geur soms dagenlang aan je handen blijven hangen. Als je de knoflook (en dit geldt ook voor ui) vastpakt, doe dat dan met natte handen. Zo kan de geur minder snel in je huid trekken.

Melk drinken


Onderzoek heeft uitgewezen dat melk een ideale combinatie van water en vet bevat. Deze combinatie vermindert de knoflookgeur. Drink voor of na het eten een glas melk en je bent verzekerd van succes.

Zout en metaal
Wrijf je handen in met zout en wat water, afspoelen en weg is de geur! Werkt het niet? Je kunt je handen ook over een metalen wasbak wrijven. Er zijn zelfs speciale metalen zeepjes om de knoflookgeur van je handen te krijgen.

Ook interessant