Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Knapperige pecannoten taart

pecannotentaart.jpg

Een mooi en zeker zo lekker alternatief op het bekende pecannotentaartje.

Houd je van pecannotentaart? Dan is dit recept zeker iets voor jou. Dit taartje heeft een knapperig korstje en zit boordevol pecannoten. Wist je dat 90 procent van het vet in pecannoten onverzadigd is? Het helpt je met het verlagen van je cholesterol.

Ingrediënten:
Deeg
• 200 gram bloem
• 2 eetlepels suiker
• een snufje zout
• 60 gram ongezouten boter
• 60 ml plantaardige olie
• 2 eetlepels koud water

Vulling
• 2 eieren, geklopt
• 200 gram suiker
• 150 ml maïssiroop
• 1 eetlepel rum
• 1 eetlepel gesmolten boter
• 1 eetlepel bloem
• 1/2 theelepel vanille-extract
• 200 gram halve pecannoten
• 200 gram fijngemalen pecannoten

Bereidingswijze:
Om de rand van de taart te maken doe je de bloem, 2 eetlepels suiker, de olie en het zout in een grote kom. Voeg stukjes boter toe tot er grove kruimels ontstaan. Sprenkel 2 eetlepels koud water over de kruimels en maak er een deegbal van. Dek het deeg af en zet het 15 tot 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C

Rol het deeg uit tot een cirkel met een diameter van 28 cm. Leg het daarna in de springvorm. Druk het deeg goed tegen de bodem en de randen van de springvorm.

Doe de eieren, suiker, maïssiroop, rum, boter, een eetlepel bloem en het vanille-extract in een kom. Klop de ingrediënten goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de springvorm en leg de halve pecannoten in twee rijen rond de buitenste rand van de taart. De fijne pecannoten leg je in het midden van de taart.

Zet de taart 45 minuten in de oven en laat hem daarna nog minstens 2 uur afkoelen.

Eet smakelijk!

Ook interessant