Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Kleurrijke bietenchips

kleurrijke-bietenchips.jpg

Genieten van een knisperend chipje? Probeer deze bietenchips eens als gezonde snack.

Rode bietenchips
2 rauwe bieten
olijfolie
spray of kwastje

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de bieten en snijd ze zo dun mogelijk; het liefst met een mandoline. Dep de schijfjes droog, leg de schijfjes op een met bakpapier bekleed ovenrooster en bestuif met een heel dun laagje olijfolie. Geen spray bij de hand? Gebruik dan een bakkwastje.

Bak de bieten 5 tot 10 minuten (afhankelijk van je oven en de dikte van de chips; blijf er de eerste keer even bij staan). Draai de chips om en doe ze terug in de oven voor nogmaals 5 tot 10 minuten. Laat goed afkoelen en geniet van je knapperige bietenchips als gezond tussendoortje.

Meer inspiratie
Naast bieten zijn er genoeg andere groentes om chips van te maken; wat dacht je van boerenkool, zoete aardappel of pastinaak?

Ook interessant