Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: klassieke worteltjestaart mét een twist!

worteltaart-fodmap.jpg

Worteltjestaart is een hit voor bij verjaardagen en andere feestelijkheden. Want wie lust deze taart nu niet? Deze klassieker maak je met dit recept nét even anders: vol specerijen en met extra’s als ananas en geraspte kokos. Lekker!

Dit heb je nodig voor de taart:

  • 4 wortels
  • 75 g pecannoten, gehakt
  • 410 g (glutenvrije) meelmix
  • 2½ tl bakpoeder
  • 1 tl zuiveringszout
  • 4 tl kaneel
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • ½ tl zout
  • 4 eieren
  • 3,2 dl olijfolie
  • 1 tl puur vanille-extract
  • 175 g bruine suiker
  • 85 g ananas, heel fijn gehakt of gemalen
  • 50 g geraspte kokos

Dit heb je nodig voor de topping:

  • 500 g (lactosevrije) roomkaas, op kamertemperatuur
  • 6 el (lactosevrije) yoghurt (de dikste die je kunt vinden)
  • 80 ml ahornsiroop of 100 g poedersuiker
  • 2 tl puur vanille-extract

Zo maak je de worteltjestaart

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet twee taartvormen met een diameter van 20 cm in met een beetje kokosolie.
  2. Schil en rasp de wortels en leg de rasp op keukenpapier.
  3. Meng in een grote kom het meel, bakpoeder, zuiveringszout, de kaneel, de nootmuskaat en het zout.
  4. Klop in een andere kom de eieren, olijfolie, vanille en bruine suiker tot een romig geheel.
  5. Voeg het meelmengsel langzaam toe en klop het mengsel glad.
  6. Knijp met keukenpapier overtollig vocht uit de wortels en doe de rasp in de kom.
  7. Roer de wortelrasp door het mengsel. Voeg de ananas, pecannoten en kokos toe en roer het mengsel na elke toevoeging om.
  8. Verdeel het mengsel over de ingevette bakvormen.
  9. Bak het mengsel 35-40 minuten, totdat het veerkrachtig aanvoelt als je erop drukt en een prikker die je erin steekt er schoon weer uitkomt.
  10. Laat de cakes afkoelen voordat je de beide taartvormen verwijdert.
  11. Meng voor de topping de roomkaas, yoghurt, ahornsiroop en vanille tot een glad geheel.
  12. Zet dit mengsel tot gebruik in de koelkast, hierdoor wordt het ook iets dikker.
  13. ‘Plak’ de afgekoelde cakes op elkaar met de helft van de topping en verdeel de andere helft over de bovenkant.
  14. Bestrooi de taart met een extra handvol gehakte pecannoten.
  15. Bewaar de worteltjestaart in de koelkast tot dat je ‘m gaat eten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant