Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Al dagen aan het wachten tot je kiwi eetbaar is? Zó wordt ‘ie sneller rijp

al-dagen-aan-het-wachten-tot-je-kiwi-eetbaar-is-zo-wordt-ie-sneller-rijp.jpg

Het is met kiwi’s altijd hetzelfde liedje: ze liggen dagenlang keihard in de fruitmand, en daarna zijn ze allemaal in één keer rijp en moet je zes kiwi’s opeten. Dat moet toch makkelijker kunnen?

Ja, dat kan inderdaad makkelijker. Hoera!

Zo voorkom je dat kiwi’s rijp worden

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar als je vindt dat je kiwi’s te snel rijp worden, kun je dit uitstellen door ze in de koelkast te leggen. Leg ze onderin je koelkast in de groentelade, en je kunt ze dan wel een maand lang bewaren. Laat de kiwi’s zo’n drie tot vijf dagen rijpen op kamertemperatuur als je ze wilt eten.

En zo worden ze sneller rijp

Wat niet werkt: je kiwi in direct zonlicht leggen. Hierdoor wordt de kiwi niet sneller rijp, maar kan hij wel sneller gaan rotten en verkleuren. Leg in plaats daarvan de kiwi in een papieren zak met appels of bananen. Die produceren een natuurlijk gas dat etheen heet, wat ervoor zorgt dat het fruit rijp wordt. Hoe dichter het fruit op elkaar ligt, hoe sneller ze rijpen door elkaars etheen. Dat geldt dus ook voor je kiwi.

Kiwi’s invriezen

Je kunt kiwi’s ook invriezen, zodat je altijd een rijpe kiwi beschikbaar hebt wanneer je er trek in hebt. Laat de kiwi rijp worden en haal vervolgens de schil eraf. Je kunt de kiwi in zijn geheel invriezen, of in schijfjes.

Bron | PureWow
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant