Cake als ontbijt? Het kan, en het is ook nog eens goed voor je humeur. Want wist je dat acht op de tien Nederlanders aangeven een beter humeur te hebben na een goed ontbijt? Met deze overheerlijke kiwi-ontbijtcake is opstaan een feestje.
2 eetlepels geraspte kokos (+ nog wat extra om te decoreren)
4 medjoul dadels
50 gr gehakte walnoten
3 eieren
1,5 tl bakpoeder
1 tl kaneel
snufje zout
Zó maak je de cake:
Verwarm de oven tot 180 graden.
Doe de bananen met de dadels (zonder pit) in de blender.
Meng er dan met een spatel de havermout, bloem, walnoten, eieren, kokos, bakpoeder, kaneel en zout door en maak er een ‘plakkerig’ mengsel van.
Snijd anderhalve kiwi in kleine blokjes en meng ze met het deeg.
Van de resterende kiwi’s snijd je mooie, dunne schijfjes.
Leg een bakpapiertje op de bodem van een rechthoekige bakvorm en vet de randen lichtjes in met wat vetstof.
Leg de schijfjes kiwi op het bakpapier op de bodem en kieper er het deeg over.
Bak de cake voor ongeveer 40 minuten.
Laat even afkoelen en dan: voorzichtig omkieperen! De kiwi’s liggen nu mooi aan de bovenkant van je cake. Strooi nog een beetje kokosrasp als decoratie erbovenop en klaar!
Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.
Bron | Zespri Beeld | Roeckiesworld voor Zespri Kiwifruit
Margriet 50 ligt nu in de winkel! Met deze week: de Grote December cadeautjesgids, alles over blij zijn met jezelf, feestmode (ook voor grote maten) en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.