Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Kipkarbonade

kipkarbonade.jpg

Iedereen weet hoe veelzijdig kip is. Maar heb je ook wel eens kipkarbonades geprobeerd?

Kipkarbonade is de bovenpoot (kippenbout) van een kip met vel en been maar dan zonder drumstick. Kipkarbonades blijven heerlijk zacht en sappig.

De bereidingstijd is afhankelijk van de grootte en dikte van de karbonade.

 

Maar als richtlijn kun je de volgende tabel gebruiken:

 

 

  • Braden + 30 minuten
  • Oven    + 30 minuten
  • stoven  + 40 minuten

 

Het handige van kipkarbonades is dat ze veel gemakkelijker in de pan passen dan bijvoorbeeld de kippenbout.

Bij supermarkten zie je wel kipkarbonades maar die zijn dan al vaak gemarineerd. Bij slager of poelier zijn kipkarbonades wel verkrijgbaar of ze worden ter plekke voor je gemaakt.

Ook interessant