Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker recept: kip uit de oven met ratatouille en couscous

recept-1.jpg

Soms is inspiratie voor avondeten ver te zoeken. Met dit recept heb je vanavond in ieder geval een heerlijk maaltje op tafel.

Ingredriënten voor 1 persoon:

  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 kleine teen knoflook, in dunne plakjes
  • 4 el passata of tomatensaus
  • 1 kipfilet
  • ½ courgette, in dunne plakjes
  • ½ kleine aubergine, in dunne plakjes
  • ½ el extra vergine olijfolie
  • 1 takje verse tijm, blad gerist
  • versgemalen peper, zout
  • 4 el couscous
  • extra nodig: eenpersoons ovenschaaltje

Zo maak je de kip

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Roer de sjalot en de knoflook door de passata en verdeel over de bodem van een klein ovenschaaltje.
  3. Leg de kipfilet in het midden op de saus. Maak hieromheen een rand van rechtop staande plakjes groenten, afwisselend courgette en aubergine.
  4. Druppel de olie eroverheen en bestrooi met de tijm en peper en zout naar smaak. Dek af met aluminiumfolie en bak ± 15 min. in de oven.
  5. Verwijder de folie en bak nog 15 min. of tot de kipfilet gaar is. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en geef hem bij de kip met ratatouille.

Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 30 min. oventijd.

Eet smakelijk!

productie | colette beyne
styling | annemieke paarlberg
fotografie | maaike van haaster
foodstyling | jacqueline pietrowski
recepten | suzanne stougie

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant