Eten

Recept: kikkererwten-parelcouscoussalade

recept-frisse-zomerse-kikkererwten-parelcouscoussalade.jpg

Kikkererwten-parelcouscoussalade is een heerlijke frisse en voedzame salade. Ideaal voor de warme zomerdagen, of voor wanneer je geen zin hebt in een zware maaltijd.

Dit heerlijke gerecht staat binnen 25 minuten op tafel!

Dit heb je nodig:

  • 200 g geweekte, gekookt en drooggedepte kikkererwten (zie basisrecept)
  • 200 g (drie kleuren) parelcouscous
  • extra vergine olijfolie
  • 1 bosje munt, fijngehakt
  • 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 1 citroen
  • versgemalen peper, zout
  • 1 gerookte kipfilet, in plakjes
  • 1 (gele) courgette, in dunne plakken
  • 100 g gedroogde abrikozen, in reepjes
  • 2 bosuitjes, in ringen

Bereidingswijze kikkererwten-parelcouscoussalade:

  1. Bereid de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en spoel koud af. Laat uitlekken.
  2. Meng in een grote kom de kikkererwten door de parelcouscous en voeg een flinke scheut olijfolie toe.
  3. Schep de kruiden en het citroensap erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm een grillpan voor. Bestrijk de courgetteplakken dun met olie en gril ze beetgaar.
  5. Schep de salade op een platte schaal en verdeel de kip, courgette, abrikoos en bosui erover.

Bereidingstijd kikkererwten-parelcouscoussalade: ± 25 min. + weken, koken en afkoelen kikkererwten.

Ziet er goed uit!

Recept | Cees van Asperen
Fotografie | Maaike van Haaster

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-36. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant