Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Kerstmenu van onze redactie

kerstmenu-van-onze-redactie.jpg

Het kerstmenu van onze redactie vol favoriete recepten!

Op Vrouwonline vind je deze maand een aantal mouthwatering kerstmenu’s. Natuurlijk mag een menu met de favorieten van onze eigen redactie niet ontbreken! Van welke gerechten gaat óns hart nou sneller kloppen in deze koude, koude maand?

In Amerika bestaat de ‘pot luck’ traditie, waar iedereen wat lekkers meeneemt naar feestelijke gelegenheden. Zo worden alle gasten uitgedaagd om zich van hun creatieve kant te laten zien, wat de meest hartverwarmende menu’s oplevert.

Redactie Kerstmenu:

Zoet hapje: knetterende aardbeien van Anne
Ook bij Anne laat iedereen zich van zijn meest creatieve kant zien tijdens Kerst. Ieder jaar weer is het een strijd om de állermooiste culinaire uitspatting van de avond te maken. “Vaak lukt dit niet helemaal zoals gehoopt, haha! Gelukkig hadden mijn vriend Thomas en ik vorig jaar een voltreffer met dit spectaculaire hapje met knettersuiker. Iedereen ging met open mond lopen knetteren, wat natuurlijk lachen is!”

Borrelhapje: tortilla de patatas van Nikky
Lees hoe Nikky deze tortilla de patatas of volgens haar woorden “smurrie” als borrelhapje voor de dag tovert. Lekker, maar toch gemakkelijk te maken. “Bak het wel op laag vuur, anders wordt de buitenkant bruin en bevat de binnenkant rauw ei.”

Voorgerecht: appeltaart met ganzenlever en honing van Marijn
Dat moeders nog steeds opperbaas in de keuken zijn binnen iedere familie bewijst ook Marijn…. Ieder jaar hoopt ze dat haar moeder weer het appeltaartje met ganzenlever maakt. Bij de vraag wat haar favoriete kerstrecept is grijpt ze dan ook meteen naar de telefoon: “Mam, onze foodredacteur staat aan mijn bureau, ik heb je recept nodig!” Waar lieve moeders allemaal niet goed voor zijn…

Hoofdgerechten: klassieke kalkoen van Chantal of sliptongetjes van Debby
Chantal: Chantal gaat het liefst voor klassiek met een moderne twist. “Traditie anno 2012 noem ik dat altijd. Dit jaar staat er een heerlijk kalkoenrecept van Jamie Oliver bij ons op het menu.”

Debby: Debbie krijgt al trek bij de gedachte van de sliptongetjes in geklaarde boter die de vader van Sjoerd, haar vriend, altijd maakt. “Het is zó lekker dat het ieder jaar een vast nummer is. Het is heerlijk met gebakken aardappeltjes. Ook gaan we dit jaar gourmetten, maar deze keer met een vega-twist, dus vooral veel groenten, pannenkoekjes en aardappeltjes.”

Desserts: aardbeiencappucino van Noortje of christmas pudding van Chris
Noortje: “Dit recept van mijn tante staat bovenaan mijn lijstje. Het is in no-time gemaakt, maar ziet eruit als haute cuisine. Met dit toetje maak je altijd indruk. In onze familie neemt iedereen met kerst één gang voor zijn rekening. Het is ieder keer afwachten hoe het geheel van al deze gerechtjes eruit gaat zien, maar het is eigenlijk altijd smullen!”

Chris: “Mijn moeder maakt ieder jaar Christmaspudding, zij komt namelijk uit Engeland. Mega zwaar, maar heel lekker. Lampen gaan uit, brandy wordt over de pudding gegoten en aangestoken. Dan staat de pudding even in vlam, een spectaculair moment… De Engelse traditie is dat je een penny in de pudding verstopt (5 cent). Als je hem vindt, brengt ie geluk.”

Na: alternatief kaasplankje van Suzanne
De vriend van Suzanne is kok, dus tegen dit recept kunnen we niet opboksen… “Blauwe-kaas-tosti’s voor bij (of in plaats van) een kaasplankje. Echt super lekker!”

Vertrouwde tradities
De familie van Marieke houdt van traditie. Elke kerst gaan we één dag naar de Griek en één dag thuis gourmetten. “Nu ik een relatie heb kunnen Johan en ik kiezen welke dag we aanhaken. Dit jaar gaan we voor het gourmetten, want vorig jaar zijn we al bij de Griek geweest!” Gourmetten is trouwens bij meerdere mensen vaste prik. Ook Chantal en Debbie gaan dit jaar druk in de weer met minipannetjes!

Begin de avond goed
Lara heeft een moeder die ieder jaar een ander verrassend menu bedenkt. “Wel beginnen we de avond áltijd met een glaasje Limoncello. Ook staat er ieder jaar arretjescake op het menu en sluiten we de avond af met een grote vierkante ijstaart… hmmm!”

Bedankt voor het delen van jullie geheime recepten lieve collega’s!

Ook interessant