Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Kerstmenu dessert: sabayon met frambozenpuree

dessert-jpg.jpg

De zoete eiercrème, oftewel sabayon, vormt een super combinatie met de puree van (diepvries)frambozen. De garnering van roze parels maakt het een extra feestelijk dessert. Benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe ging bij deze kookproductie? Bekijk snel de backstage video! Je vindt hier ook het volledige kerstmenu.

Sabayon met frambozenpuree en roze parels
3 eierdooiers
45 g suiker
120 ml prosecco of cava
250 g frambozen (diepvries), ontdooid
roze decoratieparels (potje)

Pureer de frambozen tot een gladde puree. Druk de puree met de bolle kant van een lepel door een zeef, zodat de frambozenpitjes achterblijven. Verdeel de puree alvast over vier hoge glazen.

Verhit een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de eidooiers, suiker en prosecco toe. Klop direct met een garde en maak hierbij steeds een 8-vorm. Blijf de sabayon kloppen met de garde tot deze gaar en luchtig is. Laat 10 min. afkoelen en schenk de sabayon op de frambozenpuree. Garneer met de parels.

Bereidingstijd: ± 20 min.

Variatietip: vervang de prosecco door marsala, port, madera of zoete sherry.

Voorbereidingstip: de frambozenpuree is daags tevoren te maken en in de glazen worden geschept. Dek de glazen af met plasticfolie en zet ze tot gebruik in de koelkast. Splits de eieren alvast en bewaar in twee aparte bakjes, afgedekt met huishoudfolie. Weeg en meet de overige ingrediënten ook al van tevoren af. De rest van de prosecco is te serveren als aperitief. Sabayon is een mengsel dat à la minute gemaakt en direct moet worden geserveerd.

Wijnsuggestie: een gekoelde, mousserende rode wijn zoals Brachetto d’ Acqui uit Italië.

Ook interessant