Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Kerstkoekjes bakken

kerstkoekjes-bakken.jpg

Hang eens zelfgebakken kerstkoekjes in je kerstboom!

Geen kerstmis zonder een kerstboom. We zien hem het liefst helemaal volgehangen met kerstballen, slingers, lichtjes en natuurlijk kerstkransjes én koekjes.

Niets is lekkerder dan versgebakken koekjes, dus dit jaar kun je zelf, met of zonder kinderen, de keuken in duiken en je eigen kersversieringen maken. Moeilijk? Niet met de hulp van Nigella Lawson.

Recept eetbare kerstboomversiersels
De uitgeverij geeft ons alvast een kerstcadeautje. We mogen namelijk het recept voor deze heerlijke kerstkoekjes uit het kookboek Nigella’s kerst verklappen.

Voor 35-40 koekjes heb je de volgende ingrediënten nodig:

Voor de koekjes
300 gram bloem, plus een snufje zout
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
¼ theelepel gemalen kruidnagel
1 tot 2 theelepels zwarte peper
100 gram zachte boter
100 gram donkere basterdsuiker
2 grote eieren, losgeklopt met 4 eetlepels (60ml) vloeibare honing

Voor het glazuur en de rest
300 gram glazuur uit een pakje
Eetbare versiersels zoals zilveren balletjes of strooisel
Lint om de versiersels op te hangen
Koekvormpjes

Bereiding:
Bekleed twee bakplaten met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden. Meng bloem, zout, bakpoeder, kaneel, kruidnagel en peper in een keukenmachine. Doe er tijdens het mengen boter en suiker bij en daarna geleidelijk de losgeklopte eieren en honing.

Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 5 mm dik. Steek vervolgens de vormpjes uit totdat al het deeg op is. Prik een gaatje aan de bovenkant van elk figuurtje (hier gaat later het lint doorheen).

Leg de deegfiguurtjes op de bakplaten en bak ze in ongeveer 20 minuten. Als de onderkant niet meer deegachtig is zijn ze klaar. Laat ze even afkoelen. Maak ondertussen het glazuur aan en maak het zo dik dat het nog net druppelt. Breng het glazuur zorgvuldig aan op de koude koekjes. Strooi er als je wilt nog eerbare versiersels op. Wanneer het glazuur hard is geworden, kun je het lint erdoorheen rijgen en de koekjes ophangen in de kerstboom.

Fijne kerstfeest!

(Bron: Nigella’s kerst van Nigella Lawson, Uitgeverij Contact, ISBN 9789025429607)

Ook interessant