Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Kerstdinner: trends

kerstdinner-trends.jpg

Gourmetten of een stukje vlees.

Wat eten we met kerst? Het is altijd weer uren werk: Kookboeken doorbladeren, het internet afstruinen naar lekkere recepten en inkopen doen. En wat eten we dan met z’n allen in Nederland? Geen moeilijke gerechten, maar biefstuk, varkenshaas of kalkoen. En natuurlijk de favoriet aller tijden: we gaan weer gourmetten!

Wat eten we vandaag?
Een derde van de Nederlanders gaat deze kerst gourmetten, daarmee is gourmet het populairste kerstgerecht. Ook heel populair is de kalkoen, tournedos en de varkenshaas met een lekkere saus.

Wat er gegeten wordt, hangt af van de leeftijd. Nederlanders die jonger zijn dan 35 kiezen massaal voor culinaire hoogstandjes, maar die moeten dan wel snel te bereiden zijn. Vijfenzestigplussers gaan voor een traditioneler kerstmaal. Zij eten liever tournedos en een varkenshaasje met champignonroomsaus of rode wijnsaus.

Familiediner
Thuis eten is populair deze kerst. Tachtig procent van de Nederlanders eet thuis of bij iemand anders en maar tien procent gaat uit eten in een restaurant. Veel mensen eten met familieleden, maar niet iedereen. Vijf procent van de Nederlanders zit namelijk met een huisdier aan tafel.

Dat we kunnen eten blijkt: een derde van de Nederlanders zit 2 tot 3 uur aan tafel en tien procent houdt het zelfs meer dan 3 uur vol.

After diner
En alsof we met eten nog niet lang genoeg aan tafel hebben gezeten, blijven we na het diner het liefst nog even zitten om na te tafelen. Na het kerstdiner vinden de meeste Nederlanders het gezellig om samen tv te kijken of spelletjes te doen. Een leuke afsluiter van een gezellige kerst.

Bronnen: www.just-eat.nl & Super de Boer

Ook interessant