Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Kaneelbroodjes

kaneelbroodjes.jpg

Hier zijn ze niet zo bekend als de cinnamon rolls in Amerika, maar dat maakt ze niet minder lekker!

Deze zoete broodjes worden door de smeltende boter en suiker lekker stroperig van binnen. Daarnaast zal je huis heerlijk naar kaneel ruiken wanneer deze in de oven worden gebakken.

Tip: geen zin om een deeg te maken? Gebruik kant-en-klaar croissantdeeg dat je alleen nog hoeft af te bakken.

Deeg
275 g bloem
3 el suiker
4 tl bakpoeder
200 ml melk
3 el boter, op kamertemperatuur
Snufje zout

Vulling
5 el boter
250 g basterdsuiker
3 el kaneelpoeder

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ̊C.

Meng voor het deeg de bloem, suiker, het zout en bakpoeder door elkaar. Voeg vervolgens de boter en de melk toe en mix tot het deeg glad is. Rol het deeg vervolgens uit tot een rechthoekige lap.

Voor de vulling smelt je de boter in de magnetron en voeg je hier de suiker en kaneel aan toe. Bestrijk de deeglap rijkelijk met dit suikermengsel en rol het deeg op. Snijd er vervolgens afzonderlijke rolletjes van ongeveer 2 cm dikte van, en leg ze op de platte kant in een ovenschaal. Bestrooi met een laagje kaneel en suiker en stop ze ongeveer 25 minuten in de oven.

Ook interessant