Eten

Kaneelbroodjes maken: de vijf allerlekkerste recepten

homebaked-cinnamon-buns.jpg

Kaneelbroodjes of cinnamon rolls, zoals ze in Amerika heten, zijn hier nog niet zo bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Deze vijf recepten zijn om je vingers bij af te likken. Begin je dag met zo’n heerlijk broodje, in het weekend of gewoon doordeweeks.

Recept 1: kaneelbroodjes maken

Dit recept komt van vrouwonline. De zoete broodjes worden door de smeltende boter en suiker lekker stroperig van binnen. Heb je geen zin of tijd om zelf deeg te maken? Dan kun je eventueel ook kant-en-klaar croissantdeeg gebruiken dat je alleen nog hoeft af te bakken.

Dit heb je nodig voor het deeg
275 g bloem
3 el suiker
4 tl bakpoeder
200 ml melk
3 el boter, op kamertemperatuur
snufje zout

Voor de vulling
5 el boter
250 g basterdsuiker
3 el kaneelpoeder

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 ̊C. Meng voor het deeg de bloem, suiker, het zout en bakpoeder door elkaar. Voeg vervolgens de boter en de melk toe en mix tot het deeg glad is. Rol het deeg vervolgens uit tot een rechthoekige lap. Smelt voor de vulling de boter in de magnetron en voeg er de suiker en kaneel aan toe. Bestrijk de deeglap rijkelijk met dit suikermengsel en rol het deeg op. Snijd er vervolgens afzonderlijke rolletjes van ongeveer 2 cm dikte van, en leg ze op de platte kant in een ovenschaal. Bestrooi met een laagje kaneel en suiker en stop ze ongeveer 25 minuten in de oven.

Recept 2: met pecannoten

Deze variatie op kaneelbroodjes maak je met pecannoten, het recept komt van allerhande.nl. De werkbeschrijving vind je hier. Bekijk vooral ook de video onder aan het artikel. Wedden dat je na het zien ervan direct de keuken in wilt duiken?

Recept 3: met pecannoten én karamelsaus

Zacht, smeuïg, met karamel doordrenkt en gevuld met een  heerlijke kruidenmengsel en pecannoten: meer hoeven we niet te zeggen, toch? Hop, de keuken in en aan de slag met het recept van bakblogger Laura’s Bakery.

Recept 4: kaneelbroodjes van Ikea

Neem je op je weg naar buiten ook altijd een zak kaneelbroodjes mee als je net gewinkeld hebt bij die leuke Zweedse woonwinkel? Heerlijk als je lekker snel klaar wilt zijn. Voor wie zin heeft om zelf aan de slag te gaan, kun je hier het simpele Zweedse recept downloaden.

Recept 5: ‘Giant cinnamon roll’

Zoet, boterig en superlekker: Pauline bakt in haar keuken een mega kaneelbrood. Niet moeilijk, wel heel leuk. Haar geheim voor zo’n brood: goed kneden!

Recept 6: hmm, cinnamon rolls van croissantdeeg

 

Meer lekkers maken?

Zin in gezond? Kijk dan ook naar het recept dat we eerder plaatsten van frozen yoghurt repen.
Zin in lekker? Maak dan eens de allerlekkerste cheesecake ooit!

Leuke artikelen van Margriet.nl ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

 

Ook interessant