Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Kaneelbroodjes maken? Met dit recept doe je het in slechts 5 minuten

kaneelbroodjes-maken-met-dit-recept-doe-je-het-in-5-minuten.jpg

Neergeploft op de bank, onder een kleedje met een warme kop thee? Dan ontbreekt alleen nog de zoetigheid. Bijvoorbeeld een kaneelbroodje. Geen zin om daar nog de deur voor uit te gaan naar de bakker? Dan hebben we goed nieuws: met deze ingrediënten maak je in slechts vijf minuten kaneelbroodjes. 

Dat wordt smullen. 

Kaneelbroodjes maken

Het oorspronkelijke Zweedse kaneelbroodje is iets harder en kost wat meer geduld. Deze Amerikaanse, zachtere versie van de cinnamon roll is daarom iets makkelijker, maar zeker niet minder lekker. Voor het maken van kaneelbroodjes heb je een magnetron, een mok en vijf minuten van je tijd nodig. Het recept is daarnaast ook nog eens vegan. Om één kaneelbroodje te maken in vijf minuten heb je de volgende ingrediënten nodig:

Deeg:

  • 1,5 banaan 
  • 6 eetlepels bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 tot 4 eetlepels amandelmelk 

Vulling:

  • 1 eetlepel kokosnootsuiker
  • 1 theelepel kaneel 
  • Scheutje kokosnootolie 

Zoete topping:

  • 1 eetlepel kokosnootsuiker
  • 1 eetlepel kokoscrème 
  • Snufje zout

Voor het deeg prak je de banaan fijn in een kommetje en voeg je hier de bloem en bakpoeder aan toe. Schenk vervolgens de amandelmelk bij het mengsel. Begin met één eetlepel en voeg meer toe indien nodig. Je deeg moet een beetje dik worden. Zorg dat de structuur net iets dunner is dan bij een normale cake. Ben je toch uitgeschoten? Voeg dan opnieuw een beetje bloem toe aan je deeg. Heeft het de gewenste dikte? Strooi dan wat bloem over je aanrecht en rol het deeg hierop met je handen uit. Het kan een beetje plakkerig zijn, dus strooi ook wat bloem op je handen. Smeer je deeg in met de kokosnootolie en strooi de kaneel en kokosnootsuiker hier overheen. Rol het deeg op en snij het in drie gelijke delen en stop deze in een ruime mok. Zet je kaneelbroodjes voor 1,5 minuut in de magnetron.  

Lees ook: Bakken maar! Zo maak je de állerlekkerste worteltjestaart

De topping

Zijn je kaneelbroodjes klaar? Dan is het tijd voor de zoete topping. Dit maak je door een eetlepel kokosnootsuiker te mixen met een eetlepel kokoscrème en een snufje zout. Dit mengsel giet je over de warme kaneelbroodjes en het smullen kan beginnen. Klinkt het nog wat ingewikkeld? Hieronder laat het Instagram-account @fithealthyrecipes zien hoe het moet.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | 24Kitchen, Instagram
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant