Kabeljauwstoofpot met venkel, sinaasappel en saffraan: stevige vis, zoals kabeljauw, leent zich prima om te stoven. Zoals hier; met venkel, sinaasappel en de fijne smaak van saffraan en dille.
Deze overheerlijke kabeljauwstoofpot staat binnen dertig minuten bij jou op tafel!
Dit heb je nodig (4 personen):
± 20 saffraandraadjes
2 tl citroensap
olijfolie om in te bakken
1 ui, in ringen
2 venkelknollen, in reepjes, groen bewaren
250 ml visbouillon (van tablet)
100 ml slagroom
400 g kabeljauwhaas, in 4 stukken
1 sinaasappel, geschild, in parten
2 takjes dille, fijngesneden + extra om te garneren
Extra nodig: vijzel.
Bereidingswijze kabeljauwstoofpot met venkel, sinaasappel en saffraan:
Vijzel de saffraan fijn en laat tot gebruik weken in het citroensap.
Verhit in een hapjespan 1 el olie en bak er de ui en de venkel ± 4 min. in aan.
Schenk er de bouillon en het saffraanmengsel bij en laat ± 15 min. afgedekt stoven.
Voeg de slagroom toe en laat 2-3 min. inkoken tot een iets dikkere saus.
Doe de vis, de sinaasappel en de fijngehakte dille in de pan en kook nog 5-7 min. zachtjes mee of tot de vis niet meer doorzichtig is.
Verdeel de visstoof over vier kleine pannetjes of diepe borden en garneer met het achtergehouden venkelloof en extra dille.
Lekker met bruine stokbroodjes.
De bereidingsduur van deze kabeljauwstoofpot met venkel, sinaasappel en saffraan is dertig minuten.
Ziet er goed uit!
Recepten Dosia Brewer
Fotografie Maaike van Haaster
Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-03. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.