Eten

Kaasstengels

kaasstengels.jpg

Zo maak je jouw favoriete partysnack zelf.

Kaasstengels zijn ongetwijfeld ’s werelds beste feestknabbels. Ze zijn heerlijk en ook nog eens gemakkelijk te maken. Kaasstengels zijn perfect voor een verjaardag, tijdens de feestdagen of gewoon om lekker op de bank te knabbelen. Zo maak je kaasstengels voor vier personen:

Ingrediënten
5 plakjes bladerdeeg
50 gr geraspte kaas
1 ei
Zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bedek de bakplaat met bakpapier. Rasp de kaas op een bord en houd hem apart. Klop vervolgens het ei los in een kom en haal de plakjes bladerdeeg er stuk voor stuk doorheen. Leg de plakjes nu op het bord met kaas en zorg ervoor dat beide kanten met kaas worden bedekt. Strooi er – naar eigen smaak – nog wat zout overheen.

Draai de reepjes een paar keer terwijl je de uiteinden vasthoudt. Leg ze nu op de bakplaat en bak ze ongeveer 10 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Smullen maar!

Ook interessant