Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Mmm: zo maak je deze kaas-kruidenballetjes met amandel en cranberry’s

kaas-kruidenballetjes.jpg

Kaas-kruidenballetjes met amandel en cranberry’s: simpel, maar erg lekker. Deze balletjes zijn gevuld met roomkaas, harde geitenkaas en groene kruiden. Met een topping van amandel en gedroogde cranberry’s. 

Deze leuke en lekkere borrelhapjes maak je in slechts 15 minuten.

Dit heb je nodig (18-20 stuks):

  • 60 g amandelstiften, geroosterd
  • 125 g geraspte harde geitenkaas
  • 50 g gedroogde cranberry’s
  • 30 g gemengde groene kruiden
  • 250 g stevige roomkaas naturel, op kamertemperatuur

Bereidingswijze kaas-kruidenballetjes met amandel en cranberry’s:

  1. Hak de helft van de amandelstiften iets kleiner.
  2. Roer ze samen met de geitenkaas, de helft van de cranberry’s en de helft van de kruiden door de roomkaas, zodat een homogene massa ontstaat.
  3. Meng de rest van de cranberry’s, de amandelstiften en de kruiden en rol de balletjes erdoor.
  4. Zet afgedekt koel weg tot gebruik.

Bereidingsduur kaas-kruidenballetjes met amandel en cranberry’s 15 min.

Ziet er goed uit!

kaas-kruidenballetjes

Recept | Dosia Brewer
Fotografie | Maarten van der Wal

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-54. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant