Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Wat jouw favoriete theesmaak over je persoonlijkheid onthult

thee-kopjes.jpg

En… klopt het?


Jouw keuzes kunnen van alles over je onthullen. Eerder bespraken wij wat je slaappositie, favoriete ijssmaak, neus, trouwjurklievelingswijn en sexspeeltje(!) over je persoonlijkheid kan zeggen…

Waar of niet waar, het is natuurlijk leuk om te kijken of het waar is wat gezegd wordt. Ben jij een theedrinker en heb je een theesmaak waar je helemaal gek op bent vanwege de smaak of effect? Lees hieronder wat deze keuze over je kan onthullen.

Pepermunt

De smaak is relaxerend, verfrissend en een beetje zoet. Daarnaast helpt het ook tegen zenuwen, dus als jij houdt van pepermuntthee ben je waarschijnlijk lief en zachtaardig en een nerveuze kant. Wanneer er een knoop in jouw maag zit, neem je een paar slokjes van deze thee en gelijk voel je je kalmer.

Gember

Gedurfd, verhit en verleidelijk, zo omschrijf je de exotische smaak van gember. Een gember-liefhebber is zelf ook (stiekem) gedurfd en heeft een pittig karakter, terwijl je kalm en beheerst kan ogen. De smaak verlicht gewrichtspijn, verhelpt slechte spijsvertering en vermindert moeheid. Ook wordt het gezien als een libido-verhogend kruid.

Chia thee

Chia is gedurfd, exotisch en verwarmend allemaal tegelijk, wat betekent dat jij deze eigenschappen waarschijnlijk ook zelf wil uitstralen. De zoete en kruidige smaken zoals kaneel, zwarte peper, cardamom, gember en kruidnagel geven jou een oppepper als je een energieboost nodig hebt.

Groene thee

Het effect van groene thee is kalmerend, ontspannend én verhoogt de vitaliteit. Groene thee-liefhebbers zijn waarschijnlijk nuchter maar zoeken wel de spanning op. Wanneer je je aangeslagen voelt, gebruik je deze smaak om weer te bedaren.

Kamillethee

Theedrinkers die voor kamille gaan, zijn lief, zachtaardig en houden zich bezig met bewust eten en drinken. De thee drink je om tot rust te omen na een drukke dag, als je last hebt van nervositeit of wanneer je niet kunt slapen. De kamillebloem wordt al eeuwen gebruikt voor zijn kalmerende eigenschappen. Verder kan het op een natuurlijke manier je haar oplichten en de stofwisseling verhogen.

Tulsi

Tulsi, ook Holy Basil genoemd, is een van de meest gezonde theeën. De smaak staat bekend om het verhelpen van stress en vertragen van het verouderingsproces. Fans van tulsi leiden een stressvol leven, maar vinden het belangrijk om te relaxen en trekken daar echt te tijd voor uit.

Zwarte thee

Simpel, klassiek en revitaliserend zijn de eigenschappen van zwarte thee. Liefhebbers zijn net zo: classy, traditioneel, ongecompliceerd. Ze zijn tevreden met zichzelf en hebben geen behoefte zichzelf te bewijzen of veranderen voor anderen.

Bron: AllWomenstalk/Tumblr/Stihi/Weheartit

Ook interessant