Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Jij mag ’t zeggen: zalmlasagne met asperges en spinazie

Deze week maken we lasagne. Bij lasagne begint menigeen al te kreunen over het vele werk. Integendeel! Wij zijn geen Italiaanse mama’s, onze saus hoeft niet uren op het vuur te pruttelen. Er komt zelfs helemaal geen vlam aan te pas (lees ook: geen pan dus geen afwas!). We gaan uit van goede basisingrediënten waarmee je je lasagne in een kwartiertje de oven inschuift.

Uiteraard mag je de bechamelsaus zelf maken, verse spinazie in een beetje olijfolie smoren en verse groene asperges beetgaar koken. 😉

De zalm kun je trouwens vervangen door andere (stevige) witvissoorten zoals zeewolf of roodbaars. Ook erg lekker zijn zeevruchten.

ps. Bloemetje, vanaf nu zul jij je traiteur niet meer missen…

Zalmlasagne met asperges en spinazie, voor 3-4 personen:

450 g bladspinazie (diepvries, liever niet gesneden), ontdooid
1 pot bechamelsaus (Grand’Italia)
10 witte en/of groene lasagnebladen
300 g groene asperges (diepvries), ontdooid
400 g zalmfilet, in dunne blokjes
2 bollen mozzarella

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe de spinazie in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Verdeel een paar lepels bechamelsaus over de bodem van de ingevette lasagneschaal. Leg er 2 lasagnebladen op. Verdeel er 1/4 van de spinazie, de asperges en de zalmblokjes over. Bestrooi de groenten en zalm met zout en peper en dek af met een dun laagje saus. Leg hierop weer 2 lasagnebladen en maak zo nog 3 lagen. Dek af met de laatste 2 lasagnebladen en verdeel hier de resterende saus over. Pluk de mozzarella in kleine stukjes en leg deze in de saus. Schuif de schaal in de voorverwarmde oven en bak de lasagne in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Controleer of de lasagnebladen gaar zijn door er met een prikker in te prikken.

Geef er nog een tomatensalade met ragfijne sjalotringen en een friszure kappertjesvinaigrette bij.

Ook interessant