Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Jij mag ’t zeggen: loempiaatjes met rivierkreeftjes

Zelf loempia’s maken is een heerlijk klusje. Ik postte er vorig jaar al eens over. Haal royaal ingrediënten in huis want als je eenmaal bezig bent, draai je zo wat extra porties voor in de diepvries. Kijk ook eens in naar wat je nog allemaal in huis hebt, loempia’s kun je met (bijna) alles vullen. Niet alleen zoet maar ook hartig!

Laten we hartige loempiaatjes maken die zo lekker weghappen bij ouderwetse nasi.

De loempiavellen vind je in de diepvries bij de toko. Ook sommige supermarkten verkopen ze. In plaats van de rivierkreeftjes kun je natuurlijk ook garnalen, gegaarde kip- of varkensfilet, krab of reepjes omelet nemen.

Groenteloempiaatjes met rivierkreeftjes, voor 8 stuks:

stukje wit van prei, in fijne ringen
handje champignons, in plakjes
stukje courgette, in plakjes
handje taugé
zonnebloemolie
1 bakje rivierkreeftjes
8 kleine loempiavellen
1 ei, losgeklopt
olie om te frituren

Bak de prei, champignons en courgette in een beetje olie beetgaar. Neem de pan van het vuur en schep de taugé en zout & peper naar smaak erdoor. Vul de loempiavellen met de groenten: draai het vel een kwart met de punt naar je toe en verdeel er een reep groenten en wat rivierkreeftjes over. Bestrijk de rand rondom met losgeklopt ei. Klap de onderste punt over de vulling, klap dan de zijkanten naar binnen over de vulling en rol de loempia strak op. Laat je niet verleiden door de loempia te royaal te vullen: de vulling moet goed verpakt zijn in minimaal 2 lagen loempiavel anders bestaat de kans op openscheuren tijdens het bakken. Zorg ook dat de randen goed vastgeplakt zijn. Bak de loempia’s in olie van 185 graden C. goudbruin. Geef er loempiasaus bij.

Ook interessant